Últims dies als Encants

Traslladen els Encants Vells de Barcelona a una nova estructura que estan construint al costat de les Glòries. I em sento molt trista. Per tot el que es perd, per totes les persones que quedaran pel camí, i sento molta ràbia, per la manera de fer les coses d’aquesta ciutat que cada cop es torna més esnob, si és que pot ser-ho més encara. Hi ha moltes persones que no es traslladaran a la nova ubicació dels Encants, els demanen 1100 euros per metre quadrat, i evidentment molts a punt de jubilar-se que no hi aniran. Aquesta setmana parlaven amb una d’aquestes persones i ens deia que ell per poc no hi va néixer a aquell petit espai on hi guarda un  munt de coses apilonades, que no saps mai si són rampoines o tresors. Tinc un enorme sentiment de pèrdua. Un sentiment al que ja m’hi estic acostumant en aquesta ciutat que cada cop es posa més guapa.

Hi vaig molt als encants i hi trobo tresors, incomptables, incommensurables. Es regatejarà als Encants nous/nous? Hi serà el senyor amb el que m’assec al costat de capses plenes de coses velles/belles a buscar fornitures pels meus penjolls? quan acabo fa una ullada al que tinc a les mans, ho agafa i quasi a pes, com si fos un tros de carn me’n diu un preu mai definitiu. No hi serà, ho sé, m’ho ha dit. S’acaba una època, una altra, a Barcelona, que de tant maquillar-se al final semblarà una puta cinquentona que pretén amagar la seva lletjor amb pinturetes de colors i només aconsegueix semblar, cada cop més, un mico de fira.

DSC03245 DSC03261 DSC03266 DSC03269 DSC03273 DSC03275 DSC03284 DSC03290 DSC03291 DSC03292

Un pensament sobre “Últims dies als Encants

  1. Gran, gran frase, m’ha encantat:

    “S’acaba una època, una altra, a Barcelona, que de tant maquillar-se al final semblarà una puta cinquentona que pretén amagar la seva lletjor amb pinturetes de colors i només aconsegueix semblar, cada cop més, un mico de fira.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s