Nova secció de restauració!

Bé, degut a un canvi de pis recent i estrenada una finca modernista, m’estic dedicant a restaurar poc a poc un munt de mobles que m’he endut (amb permís :)) de l’escola on treballo. Aquí en teniu el primer post.

És un armariet que estava infestat de corc, el primer que vaig fer va ser matar el corc introduint l’espècie de gasolina que venen especial per això a cadascun dels foradets (que eren molts!) amb una xeringa. Generalment utilitzo geringes de 25 ml, perquè així no les he d’estar reomplint constantment. Al cap d’una estona l’espècie de gasolina que es fa servir i la sorreta dels foradets del corc tapona l’agulla, així que us recomano que en compreu tres o quatre a la farmacia.

Un cop s’ha ficat el líquid per matar corcs per tots els forats es cobreix la peça amb un plàstic, generalment a les ferreteries venen plàstics molt fins de color blau d’uns 20 metres quadrats que van molt bé.

Passats uns dies per a que els corcs s’ofeguin es posa als forats massilla de fusta si es volen tapar. Un cop seca la massilla de fusta el lija tot el moble.

Posteriorment se li posa tapaporos, s’espera a que sequi, i finalment el barnís escollit per a l’ocasió. En aquest cas era un barnís fosc.

Per donar-li una mica de gràcia li he potar paper de decopage a la porta, l’he posat amb el barnís una mica disolt amb disolvent, i posar el barnís tintat fosc amb disolvent per sobre és el que li dóna al paper aquest aspecte de brut. Ala! aquí en teniu el resultat! En uns dies més que estic restaurant un munt de coses 🙂

Per cert, pels que us agradi la restauració i les cosetes fetes a mà, mireu-vos aquest bloc: http://www.naifandtastic.com/ (ara hi ha un article de pentinats per a les seccions hi ha coses molt xules! :))

 

2 pensaments sobre “Nova secció de restauració!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s